Diensten

Kleding reparatie en vermaken

De meest voorkomende werkzaamheden zijn:
-inzetten van een nieuwe rits in broek, rok of jas
-het korter of langer maken van broekspijpen
-het nauwer of wijder maken van broek, jas, blouse of trui
-nieuwe kleding maken aan de hand van patronen

Mogelijkheden voor herstellen van uw kapotte kleding

Kleine, en soms ook grote, defecten aan kleding blijken vaak nog heel goed tegen een aanvaardbare prijs en professioneel hersteld te kunnen worden. Zeker bij duurdere kleding is een vakkundige reparatie altijd het overwegen waard. Ook hier zijn alle adviezen gratis.
Meestal wordt juist de betere kleding ter reparatie aangeboden. Maar ook alledaagse kleding en werkkleding is welkom.
Het pas maken en repareren van gedragen kleding verhoogt de duurzaamheid van uw kleding en levert op deze wijze een bijdrage aan een beter milieu.

Naaldwijk kleding-reparatie beschikt over speciale machines, en heeft veel ervaring met, het repareren en vermaken van lederen en suede kleding. Veel voorkomende reparaties zijn het inzetten van ritsen, aanzetten van zware knopen en het repareren van scheurtjes.

Gordijnen, vouwgordijnen en vitrage (ver)maken

Alle modellen maken is mogelijk o.a. platte,enkel,vlinder,dubbel plooi.
Zo nodig kan lood gestikt worden met hiervoor bestemde machine
+ blindzoom.

Over gordijnen: Modellen: Enkele plooi, dubbele plooi, vlinder plooi, met
ring ,met voering,met verduist voering, met lussen. Gordijn en vitrage banden van hoge kwaliteit.

Vouw gordijnen op maat gemaakt met het nieuwste systeem (kettingsysteem)
Met of zonder voering word uw vouwgordijn zorgvuldig gemaakt.

Als u verhuist bent of u wilt verandering aan uw gordijnen b.v. voeren ,korter maken van gebruikte gordijnen dan is dat meestal geen probleem. Langer maken met zo'n 20cm is vaak ook heel goed mogelijk zonder opvallende dwars naden.

Borduren

U kunt bij ons ook uw naam of het logo van uw bedrijf bij ons laten borduren op uw kleding of op een handdoek, baddoek en washandje. Naamborduren op een knuffelbeer bij b.v. een geboorte.

Lettertypen:
Met onze professionele borduurmachine de Meistergram M800XLC kunnen wij verschillende lettertypen maken. Een mooie sierlijke letter of juist een hele strakke letter.

Logo's:
Door uw logo in de computer te scannenen in onze borduurmachines te zetten, kunnen wij uw logo precies borduren op een jas, een sweater of broek.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Stomerij

U kunt uw kleding ook bij Naaldwijk kleding-reparatie aanbieden om te laten stomen.
Uw gordijnen en vitrages worden op een zorgvuldig manier gestoomt en gestreken

Als u ons een kledingstuk heeft aangeboden wordt het door ons voorzien van een nummer dat correspondeert met het reçu wat u als klant meekrijgt.

De kleding wordt in de stomerij gesorteerd op kleur, daarna worden de zakken gekeerd en gecontroleerd op b.v. de aanwezigheid van balpennen,
(deze kunnen enorm veel ellende veroorzaken).

Het wasvoorschrift wordt bekeken zodat uw kleding op de meest efficiënte en veiligste manier gereinigd kan worden. Eerst worden aanwezige vlekken voorbehandeld waarna ze de reinigingsmachine ingaan.

Alle kleding wordt gereinigd in een speciaal ontvettende vloeistof ( welke geheel gerecycled wordt ).

Na het reinigen wordt het kledingstuk op de "pop" gezet, dit is een apparaat waar van binnenuit stoom wordt ingeblazen. Dit heeft als voordeel dat de aanwezige kreukels grotendeels verwijderd worden.

Na deze handelingen wordt het kledingstuk met de hand bijgestreken met een speciaal strijkijzer voor o.a. de revers en de binnenvoering.
Met de pers worden er netjes vier vouwen in de pantalon geperst.

Als de kledingstukken alle fases hebben doorlopen worden ze uitgesorteerd op nummer, hierbij vindt ook de visuele eindcontrole plaats van reiniging en afwerking.

Als laatste handeling wordt de kleding voorzien van het bijbehorend reçu met het nummer dat u heeft meegekregen.